Første vinner av BYLIVsprisen

I dag hadde Byen Vår Drammen gleden av å dele ut den aller første BYLIVsprisen, BYLIVsprisen 2017.

BYLIVsprisen tildeles et prosjekt, arrangement, tiltak eller initiativ som har stor positiv betydning for byliv i Drammen sentrum. Den som får prisen skal være et foregangseksempel på positiv bylivsutvikling og være inspirerende for andre aktører.

BYLIVsprisen har som formål å stimulere til økt byliv i Drammen sentrum

Prisen skal motivere private og offentlige utviklere av eiendommer og byrom til å ha mer fokus på bylivseffekter i sine prosjekter.  Prisen skal være noe å strekke seg etter for organisasjoner eller personer for å ta initiativ til eller gjennomføre prosjekter som gir bylivseffekter, og den skal stimulere til samarbeid, sammenheng og helhetstekning. Prisen skal utfordre vanetenkning og etablerte sannheter.

BYLIVsprisen er etablert av Bylivsprogrammet som er Byen Vår Drammens bylivsutviklingsprogram. Programstyret som også fungerer som jury har vurdert 10 foreslåtte, sterke kandidater og blant disse nominerte tre;

  1. Eric Ness Christiansen for det store street-art og graffiti-prosjektet i Drammen sentrum som har gått under navnet: ugang-prosjektet. Drammen gikk fra nulltoleranse til å bli en attraktiv og spennende street art by. Street art og graffiti i underganger og på døde husvegger skaper liv,m gir sanseinntrykk og stiimulerer
  2. Thomas Melby/Thomas Innstø/Jan-Ole Veum for utvikling av Tollbugata gjennom etablering av Rekord Bar og Frukt & Grønt og andre initiative som med stor sikkerhet kommer til å medføre en større utvikling både i selve Tollbugata og i omkringliggende områder.
  3. Drammen Minoritetsråd/Buskerud Innvandrerråd for idéen og initiativet til en internasjonal kulturfeiring av det internasjonale Drammen som har hendt opp som Den internasjonale mat- og kulturfestivalen Globus, en stor suksess allerede fra første året i 2016 og en enda større suksess og en gedigen feiring av mangfoldet i Drammen i 2017.

Alle de tre nominerte ville vært verdige vinnere som har bidratt mye til å skape byliv i Drammen sentrum. Og alle tre vil motta diplomer som bekrefter at nettopp de er nominert

Bylivspriskåringen foretas i samarbeid med Drammens Tidende som har presentert de tre kandidatene på behørig måte og som har hatt en avsetmming blant sine lesere for å komme frem til en vinner. 2478 stemmer ble avgitt og det er kåret en vinner. Vinneren, som fikk 49% av stemmene er:

Eric Ness Christiansen for Ugangprosjektet.

Eric er strålende fornøyd, og stolt når han sier: «Detter er det første håndfaste symbolet jeg har som viser at noen setter pris på det jeg driver med!»

Vi gratulerer Eric som tidenes første BYLIVspris-vinner og takker for et fantastisk engasjement og flott innsats med å dekorer byen vår med flott gatekunst. Et prosjekt som så langt har høstet mye oppmerksomhet både i og utenfor byens grenser.

Les mer om utdelingen og Erics egen reaksjon på dt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *