Julestemning i Drammen


Julegrantenning, julemarkeder, julekonserter – og forestillinger, roadshow, flotte julegater og aktiviteter for liten og stor.
Vakre julepyntede butikker og bysentre proppfulle av gode julegaveideer…
Det er endelig førjulstid her i Drammen, og siden det blir tidsnok tid til å stresse nå i førjulstiden, vil vi fokusere på kos, avslapning, familiehygge og den ekte, gode julestemningen.
Julen handler nemlig ikke så mye om å åpne pakker, men om å åpne våre hjerter.
I tillegg til de organiserte kultur- og fritidstilbudene gir naturen i Drammen, med skogkledde åser, turstier og elva, flotte rekreasjonsområder for ski- og fotturer og sykling.
Hva med å gå elva rundt, og avslutte med en kopp god kakao på Criollo Sjokoladebar, eller en matbit på Drammen Delikatesse?
Velkommen til julestemning i den vakre, spennende byen vår!

Her er noen smakebiter på hva du bør få med deg i desember:


•Julegrantenning @Bragernes torg 1.desember
For å markere høytiden vi går inn i, vil en varm og kjær juletradisjon, som har samlet Drammens innbyggere, Frelsesarmeen og byens ordfører, finne sted på nedre torg rett etter cupfinaleshowet.
Her blir det stemning med juletregang, Luciatog, Frelsesarmeen Hornmusikk, hest og kjerre, og soloartistene Mads Belden og Martine Rønning vil fremføre vakre julesanger.
Vi har hørt at selveste julenissen kommer innom også!
http://www.drammen.no/hele-familien-inviteres-til-fest/


•Julen hos Drammen Scener
Julen på Drammens Teater og Union Scene er alltid populært. I alle år har scenene blitt fylt med forestillinger for store og små, julekonserter, quiz og god stemning, og i år er intet unntak.
«Jakten på Juleskurken» er noe de fleste har et forhold til. I år er den tilbake og fyller deg med spenning, moro, musikk og fremfor alt; julestemning.
https://www.drammenscener.no


•En stjerne lyser i vår natt @Bragernes kirke 2.desember
Klokken 19:00 er det åpningskonsert av den 25. Adventsfestivalen «En stjerne lyser i vår natt»
Bragernes kirkes jentekor, jenteaspirantkor, guttekor, ungdomskor og Kantori
Orkester og solister, Anders Eidsten Dahl (orgel), dirigentene Beate Strømme Fevang og Jørn Fevang.
www.adventsfestivalen.no


•Stand up til glede for noen som gruer seg til jul @Comfort Hotel 1.desember
Stand up Drammen lar julestria være julestria, de lar goro-baking, juletrehogst, nisser og julegavekjøp ligge en stund til. Komikerne setter sin ære i å levere sitt beste julegavemateriale på Comfort Hotel Union Brygge i Drammen lørdag 1.desember klokken 21.00. Dette blir spennende, dette blir gøy og dette blir et show med hjertelag i fokus. Billettene koster 120.- kroner og alle inntektene går uavkortet til Kirkens Bymisjon og deres aktivitet «Gled en som gruer seg til jul.»
https://www.facebook.com/events/344693156385227/


•Julemarked @Drammens Museum 2.desember
Velkommen til stemningsfullt julemarked søndag 2. desember kl. 11 – 15. Tradisjonen tro blir det gang rundt juletre og juleverksted for barn, hestekjøring, julefortellinger og gamle juletradisjoner. Her finner man julemarked med kortreiste produkter.
http://drammens.museum.no/besok/julemarked


•Bondens Marked -Julemarked @ Bragernes torg 8. og 15.desember
På Bondens Marked kan du kjøpe unike produkter direkte fra produsenten. Her finner du garantert smakfulle go´biter, både til eget bord og som gaver under treet.
https://bondensmarked.no


Etter en lang og mørk november lyser endelig de tusen julelys opp i byen vår, og butikkene har magiske utstillingsvinduer.
Så ta deg tid til å senke skuldrene og nyte julestemningen!
Vi gleder oss til å se dere alle i byen til en hyggelig julehandel og julekos 🙂

PS! Hold deg oppdatert om hva som skjer i byen vår på Drammen.no, eller på vår Facebookside. https://facebook.com//drammen.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *