Kunst i sentrum

Tirsdag 15. mai klokka 13.00 – i strålende vårsol – har varaordfører Eivind Knudsen saksa klar, ei saks velvillig utlånt av graffitikunstner, eller gatekunstner, Eric Ness Christiansen

Eric Ness Christiansen, Mikael Noguchi og deres medhjelpere, blant andre byens barnehagebarn, har laget kunstverket som nå smykker nedre del av Bragernes torg.

BILDE: Gatekunstner Eric Ness Christansen prøver snorsaksa på slipset til varaordfører Eivind Knudsen. Slipset ble spart, men snora i nasjonalfargene ble delt i to. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Bak graffitiveggen jobbes det med kollektivknutepunktet, som skal være klart i oktober. Her vil det bli bedre busskapasitet, samt at det legges til rette for drosjer, handikapbiler, fotgjengere, syklister og motorsyklister. Og byens næringsliv får mulighet til uteservering.

BILDE: Meter på meter med gatekunst av mer eller mindre kjente personer, som nå dekker for anleggsmaskiner og gravearbeid på nedre Bragernes torg.

Visuelt plaster på såret

Nå er det bare å ta en titt for å finne ut hvem de heldige menneskene er som er portretterte – det er både kjente personer og mannen og kvinnen i gata, som tilfeldig ruslet forbi, da spraybokskunstnerne var i full gang. På hver side pryder perler i alle regnbuens farger laget av byens kreative barn.

– Vi markerer i dag ferdigstillelsen av graffitiveggen – et visuelt plaster på såret – fram til anlegget står ferdig på senhøsten, sier varaordfører Eivind Knudsen til en stor barneflokk og representanter fra Drammen kommune og Byen Vår Drammen. Sistnevnte har engasjert Eric Ness Christiansen og byens barnehagebarn til å dekorere veggen.

– Vi håper at graffitiveggen blir til glede for alle som ferdes i sentrum, sier Eivind Knudsen, og med hjelp av ivrige barnehender klipper han lekende lett over snora i rødt, hvitt og blått.

BILDE: Med god hjelp av ivrige barnehender, klipper varaordfører Eivind Knudsen over snora og erklærer graffitiveggen på nedre Bragernes torg for offisielt åpnet.

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Se timelaps fra prosessen med Mikael Noguchi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *