Sammen – hver for oss, hva skal vi finne på?


Vi i Byen Vår Drammen har valgt å jobbe hjemmefra for å være med på den store, nasjonale dugnaden.

Vi jobber med å ta vare på virksomheter, arbeidsplasser og byens marked- og møteplasser. Og ikke minst jobber vi med å ta vare på hverandre.
Dette arbeidet er Byen Vår Drammen i gang med, og vil utvikle i de ulike fasene vi går inn i. For oss er det også viktig å være en aktør som tar vare på verdiene og skaper samhold i befolkningen. Vi bor i en av norges beste byer med fantastiske folk – det skal vi dra nytte av nå!

Jobben vår er å være kreative, tenke utenfor boksen og være løsningsorienterete.
Så hva gjør vi når arbeidsdagen er slutt, og familielivet kaller?
Den nye hverdagen der vi alle sitter hver for oss, er det viktigere enn noen gang å finne lysglimt.
Her kan du lese familiedagboken til vår sentrumsleder, Helle-Stine. Kanskje finner du noen tips til hvordan du kan holde isolasjonen ut?

Fellestid for familien
Ja! «what to do – and how to live”……er jo noe av det første som slår mange av oss. Tankene er mange men det er kun EN ting å gjøre – det beste man kan.
Her i huset sliter vi (les foreldre) med å klare å samle familien på 4 rundt en filmkveld for poden har jo tross alt et fullverdig «liv» i skjermen med alle gutta på øret samtidig og datter har andre preferanser enn mor og far. Men dag to av unntakstilstanden skjedde det noe magisk, for da har fam Høvås hatt noe så sjeldent som en filmkveld sammen ALLE 4. Og en film vi alle lo av og koste oss med som ingen hadde sett før. Så satte vi oss ned å prøvde å lage en plan for de neste 5 dagene😍 hvor alle fikk være med å bestemme hva vi skulle gjøre mellom kl 16-19.

På listen var øvelseskjøring, rydde garasjen, puzzle, montere trampoline, besøke farmor som bli 80 år på lørdag med avstand, roadtripp, tur til Risdalstårnet, spillekveld med mer.
Fint å ha en liten plan og en time eller to hver dag som vi gjør noe sammen og ikke minst tvinge frem en og annen fast felles rutine i all galskapen.

Må tenke at det kommer noe godt ut av dette – fellestid for familien er en. Det viktigste nå er vel ikke å være slave til listen, for allerede etter par dager røyk planen!
Viktig å være fleksibel, men ikke vike fra fokuset om litt samvær hver dag. Uke en er over og alle har overlevd 😊

Magiske øyeblikk er skapt og litt frustrasjon har det vært, men i løpet av uken har vi faktisk hatt samvær vi kanksje ikke ville hatt i en vanlig, travel og ordinær hverdag. Hvem vet – kanskje vi kommer styrket ut av denne tiden? Min tro er sterk når det gjelder det.

Lykke til med å finne veien og samværsformene som funker i din hverdag.

Ta vare på hverandre og vis hensyn ❤