Si farvel til matsvinn: gjør en god deal for deg selv og miljøet


Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?
Vi heier på alle som aktivt gjør det de kan for å unngå matsvinn. Med «matredder»-apper som To Good To Go og Throw No More, blir det enklere for deg og meg å hindre matsvinn og spare penger.
I Drammen finner du flere spisesteder, hoteller, bakerier, kiosker og butikker som har inngått samarbeid med disse appene. Sist ut er dagligvarebutikken Spar på Torget Vest som slår til mot matsvinn med Throw No More.

– Vi er utrolig stolte over at SPAR på Torget Vest har blitt med i appen og du finner dem under butikkene du kan velge mellom. Dette er en løsning både forbruker og forhandlere tjener på, samtidig som vi gjør miljøet en stor tjeneste ved å minske svinn.

En tredjedel av all mat som produseres i verden ender opp som matsvinn, og i Norge kaster vi minst 385 000 tonn mat hvert eneste år – nok til å mette 800 000 mennesker. Matsvinnet har en økonomisk verdi på 22 milliarder kroner. Mørketallene er store, for eksempel er ikke svinnet som skjer hos bøndene, på pakkeriene eller i sjømatnæringen med i statistikken.
Det er ikke bærekraftig, verken for lønnsomhet, miljø eller av etiske årsaker.

Throw No More ble lansert tidligere i år, nå er det 465 butikker koblet på løsningen som jobber aktivt for å selge ut varene sine i stedet for at de blir til matsvinn. Nordmenn er blitt vant til å finne nedprisede varer i butikk og handler både for å hindre matsvinn og spare penger. Nå er det enda enklere å finne disse varene og planlegge innkjøpene før du kommer til disken i butikken. Det er hittil solgt over 225 tonn med mat som er vist frem i appen, og tallet øker hver dag. For å laste ned appen KLIKK HER!

Too Good To Go så dagens lys i København i 2015, og fikk kort tid etter fotfeste i Norge, hvor de samarbeider med over 1750 butikker og spisesteder over hele landet. Siden oppstart har over 2,5 millioner måltider blitt reddet.
For å laste ned appen KLIKK HER!

Slike plattformer gjør at forhandlere og forbrukere kan finne hverandre og redusere matsvinnet sammen, en gang for alle!
Vi kan alle gjøre litt, og det gjør faktisk en stor forskjell.