Tips til høstferie i Drammen – for hele familien

Fyll høstferien med gode opplevelser for hele familien i og rundt Drammen. Vi deler tips og gode tilbud til deg som ønsker det beste Drammen har å by på.
Ha en fantastisk flott høst!

Realistisk racing opplevelse i Drammen sentrum
Visste du at Drammen har, som eneste sted i Europa, 10 full motion simulatorer i nettverk som gir en ultra realistisk racing opplevelse?
Sentralt lokalisert ved togstasjonen, ligger Drammen Racing Senter, med aktiviteter for store og små.
I samarbeid med oss får du 10% rabatt på all kjøring i uke 40 (høstferien) ved å oppgi kode: «Byen Vår Drammen». Husk at du må ringe å bestille time i forkant.
Klikk her for mer info

Gå på nærtur
Finne nye stier å gå i nærmiljøet ditt og nyt skogen i flotte høstfarger.
Nærturen er den kronglete stien som tar av rett borti veien, den hemmelighetsfulle skogen og de furukledde åsene. Nærturen byr på pustepauser i hverdagen og gir små glimt av lykke – og det gjør den enda viktigere enn de lange turene i fjellet. Og nærturen slutter aldri å overraske. Enten det er et råddyr som løper foran deg på stien, en lysning i skogen du ikke har oppdaget før, eller synet av den sene kveldssola speiler seg i tjernet – nærturen byr på små lommer av lykke i en ellers travel hverdag.
dnt.no finner du mange fine forslag og inspirasjon til turer.

Diskgolf
I høstferien kan du, som resten av året, spille diskgolf i Drammen på Bikkjestykket. Banen er naturligvis åpen for alle, og så lenge du tar hensyn til andre spillere og brukere av parken, så står du fritt til å spille alene eller med andre.
Elvebyen Discsport Klubb har faste spillinger på banen, som ligger rett ved Marienlyst stadion, hver søndag kl 12. Her er du hjertelig velkommen til å se og lære mer om discgolf, eller bli med å spille en runde med oss om du vil. De spiller også fast på Ormåsen hver torsdag.
Les mer om Elvebyen Discsport Klubb her

Ekte turist i egen by
Hva er vel triveligere enn å ha «staycation» på et hotell i egen by? Med lun stemning, alt byen har å by på utenfor døren, og god mat og drikke vil du neppe angre dette, gjerne midt i uken!
Sjekk ut av hverdagen – sjekk inn til et herlig høstopphold hos Scandic Ambassadeur, som nå har tilbud fra 890,- i helger og ferier. Og du? Bor du 2 netter får du 20% rabatt og bor du 3 får du 30% rabatt på oppholdet. Book ditt opphold på Ambassadeur her
Eller hva med å booke en nydelig 3-retters middag for to personer, overnatting og frokost fra kun 795 kr/person i dobbeltrom på River Station, som på folkemunne har blitt døpt «Brunosten»?
Book ditt opphold på «Brunosten» her


Få en gratis slush etter hopping hos Rush Trampolinepark Drammen!
Rush holder åpen fra 10:00 til 20:00 hver dag, hele høstferien! Etter en time eller to med ellevill trampolineglede, er det godt å kjøle seg ned med en iskald slush!
For å benytte seg av dette tilbudet kan man bestille time på nett og legge til «Byen vår Drammen» som kommentar til bestillingen, eller ved drop-in; vis tilbudet på mobil eller si promokoden «Byen vår Drammen».
Tilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud og gjelder kun i høstferien, mandag 28. september til søndag 4. Oktober. Gratis slush gjelder kun ved kjøp av hoppetid.
Klikk her for bestille hopping

Lokalt håndbrygg
2. oktober på Rekord Bar slipper Haandbryggeriet noe som er ganske stilriktig for Oktober! Hva det er vil de ikke røpe ennå, men de lover dette blir storveis på alle måter!
Mer info her


Ta middagen ute
Med mer enn 50 restauranter, barer og caféer i sentrum finner du noe for enhver gane.
I høstferien er det 9 restauranter som gir en måltidsopplevelse til sterkt reduserte priser.
Mer info finner her

Nyt elva og varmen
Nyt utsikten, elven og varmen hele året fra en flytende vedfyrt badstue!
Book tid for rekreasjon, velvære og badstuebading på Ælvebadstua her.

Friluftsmuseet
 / Åpen Landhandel
Midt i et av Drammens mest populære turterreng, 300 meter innenfor Spiraltoppen, finner du et stort område med gamle tømmerhus fra tidligere tiders gårdsdrift og bygningstradisjoner i Buskerud. Ta dere en koselig rusletur, studer gamle verktøy, bygninger og tun og kast et blikk tilbake på historien på Friluftsmuseet.
Hver søndag i september er det Åpen Landhandel hvor du kan du kjøpe nystekte sveler, is, drops og kaffe.

Morsom film for hele familien -kinopremiere 25/9
Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling. Les mer om Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret

st.-hallvard-runden Foto-lier kommune

Historisk sykkelrute i St. Hallvards fotspor
Sammen med Pilegrimsforeningen, har Lier kommune laget en rundtur som er perfekt fra sykkelsetet, med start og innkomst på Husebygården.
St Hallvard- runden åpnet for publikum 13. september 2020, og er en rundløype på 5 km. Du kan gå eller sykle runden, alene eller sammen med andre.
Underveis finner du informasjonstavler med QR-kode hvor du kan lære mer om St. Hallvard og de verdiene han sto for.
lieropplevelser.no/

Innendørs minigolf
En kort putt fra Bragernes Torg finner du Torggata Camping. Her finner du 12-hulls innendørs minigolf og bar med leskende drikke og noe godt å knaske på.
Her kan både store og små ha det gøy – uansett vær i høstferien!

Årets varmeste strikkedugnad
De oransje plaggene symboliserer ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn.
I år kan du strikke skjerf, votter, sokker og luer for et varmere samfunn.
Garnet får du kjøpt hos feks Ulla Garn & Broderi, som ligger på Bragernes.
Les mer her.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]