Velkommen til GLOBUS Matboks

Etter 3,5 års svangerskap åpner endelig «foodtrucken» Globus Matboks på Strømsø Torg!

Festivalsjef for «Globus- internasjonal mat- og kulturfestival» er tydelig stolt over at dette unike konseptet og samarbeidsprosjektet nå ser dagens lys. Globus Matboks skal servere mat fra alle verdens hjørner i Globusfestivalens ånd. Serveringsstedet blir et positivt bylivstiltak for Strømsø og vil skape liv på et ellers litt dødt torg.

Samarbeidsprosjekt

Men først og fremst er dette et utrolig viktig inkluderingsprosjekt, et integreringsprosjekt og arbeidstreningstiltak i samarbeid med NAV, OPUS Voksenopplæring og flyktningetjenesten i Drammen kommune.

Samarbeidspartnere: NAV, OPUS Voksenopplæring, Byen Vår Drammen og flyktningetjenesten i Drammen kommune. Foto: Drammens Tidende

10 kandidater vil gjennom verdifull arbeidstrening og oppfølging få utstedt et kompetansebevis, og målet er at Matboksen blir et springbrett ut i arbeidslivet for de utvalgte kandidatene.

Leder i NAV Drammen, Mehmet Safak uttaler:

«Globus Matboks representerer i praksis NAVs verdier og viktige satsningsområder. NAV jobber ut fra et integreringsperspektiv, og NAV skal forebygge utenforskap i samfunnet. «Matboksen» vil gi kandidatene verdifull arbeidstrening, norskopplæring og en følelse av inkludering i byen de bor i. Ved at kandidatene får en aktiv deltagelse i samfunnet vil dette kunne få svært positive effekter for «24 timers mennesket». De som er tilknyttet foodtrucken vil kunne etablere kontakter og nettverk som de tar del i også etter endt arbeidsdag. Denne type brobyggende inkludering er veldig viktig for oss som jobber i NAV.»

Fra venstre: Leder i NAV Drammen/Mehmet Safak, kontaktlærer OPUS ved Åssiden VGS/Simon Stratmann og festivalsjef Globus/Louise Winness Prestgard. Foto: Drammens Tidende

Festivalsjef for Globus internasjonal mat- og kulturfestival, Louise Winness Prestgard sier:

«Globus Matboks er så utrolig mye mer enn en foodtruck! Dette er en videreføring av alt som er fint med Drammen og alt Globusfestivalen står for. Globus Matboks er basert på mangfold, inkludering, samhold, respekt, glede, eksotiske retter og et vell av kulturopplevelser! Gjennom servering av nydelig mat og månedlige kulturopplevelser på Strømsø torg vil det bli en smak av Globusfestivalen hele året. Jeg er så stolt av samarbeidet med NAV og hvilke muligheter vi skaper for kandidatene som nå skal få en unik sjanse til å skaffe seg en billett inn i arbeidslivet».

Bli kjent med kokken

Rune Skogstad er en utrolig blid og jovial kokk og kjøkkensjef fra Drammen som har svært lang fartstid i byens restaurantbransje. Han har flerfoldige år bak seg på både Pigen, Brask&Bram/Z, Kawa m.fl. Nå har han kommet inn i dette samarbeidsprosjektet med stor iver og engasjement, og han gleder seg stort til å ta fatt på helt nye oppgaver og utfordringer.

Rune skal være driftssjef i Matboksen, og i tillegg til det matfaglige ansvaret skal han også gi de ti kandidatene viktig opplæring slik at de kan mestre arbeidslivet som venter etter deres tid i Matboksen er ferdig.

Rune uttaler til drammen.no:

«Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer og å få lov til å bidra med å få mennesker ut i arbeid. Jeg kjenner på en ny giv og stor entusiasme når jeg nå skal bli kjent med og lære opp kandidater innenfor mitt fagfelt. Dette er et veldig spennende prosjekt som jeg har stor tro på. Det vil gi en ny start og utvidet kompetanse til kandidatene samtidig som det gir kompetent arbeidskraft til en trengende bransje. Målet er at alle mine kandidater blir gode ansatte, med god kompetanse og at de kan få fast jobb hos serveringsstedene i Drammen. Det blir vinn-vinn!  Jeg synes også det er veldig spennende å bli kjent med og jobbe inn mot NAV og OPUS, og jeg lærer noe nytt hver dag! Matboksen skal gjennom hele året servere mat fra hele verden og det gleder jeg meg til!»

Meny og åpningstider

Det blir en variert og spennende meny som oppdateres hver måned. Det loves smaksopplevelser fra hele verden med både småretter og middag, masse gode drikker og månedens utvalgte kaffe.

Matboksen åpner mandag 4.okotber kl.10.00, og i innkjøringsfasen blir det noe reduserte åpningstider med mål om lengre dager etter hvert.

Oppstart: Mandag-fredag 10.00-16.00

Velkommen til gode matopplevelser og byens ferskeste takeaway med smaker og lukter fra en hel verden!