30 timer i Drammen -en reiseblogg

Bak reisebloggen ReiseKick finner vi to eventyrlystne som har en forkjærlighet for byferie og fjellturer, og de har tilbragt 30 timer i Drammen! Vi er veldig glad, og aldri så lite stolt, over å ha fått lov til å dele deres fantastiske opplevelser i byen vår. Les alt hva de rakk på de 30 timene:

I dag skal vi snu opp ned på årelange fordommer hos folk. Vi skal besøke Drammen. Ikke den Drammen vi snakket om da vi fleipet med at det var bedre med en dram i timen og sånt tøys. Og heller ikke den Drammen vi kjørte forbi. Nei da, vi skal tilbringe en korthelg i byen som er blitt en av Norges aller kuleste byer. Den gamle trelast- og industribyen er nå i ferd med å bli en kunnskapsby.

Drammen transformeres

Opp Spiralen for å få overblikk

Først må vi få et overblikk. Og hva er da mer naturlig enn å kjøre opp Spiralen? Mørkt og jævlig når vi som eneste bil kjører oss svimle bak følgebilen opp til byens luftige tak.

Utsikten fra Spiralen er formidabel

Thorleif Haug og Martin Ødegaard?

På toppen av Spiralen treffer vi på Thorleif Haug, skiløperen som tok tre OL-gull i Chamonix i 1924. Dermed er vår evige quiz i gang: Finnes andre idrettskjendiser fra Drammen? Hva med Martin Ødegaard? Skøyteløperne Johan Olav Koss og Sten Stensen? Og han med engler i snøen, men han er vel ikke en idrettsutøver? Utsikten fra toppen er forresten formidabel og nyttig før vi skal tråle byen et helt døgn.

Byens store skisønn

Spiralen – kåret til verdens 6. mest spektakulære tunnel

Slik viser det seg at vi kjørte opp Spiralen …

Kjøpstadene Strømsø og Bragernes

Når vi kommer ned, sjekker vi inn på River Station, eller Brunosten, som hotellet til Stordalen også blir kalt. Vi får rom øverst med utsikt over begge sider av elva som blir til vassdrag før den renner ut i Drammensfjorden. Vi skal sjekke både Strømsø og Bragernes i løpet av en korthelg, men først blir det lunsj på Skjenkestua, et deilig rekesmørbrød og et glass fortjent hvitvin fordi bilen skal få stå et helt døgn. Vet du forresten at både Strømsø og Bragernes var kjøpstader før de ble slått sammen til byen Drammen i 1811?

River Station – kan anbefales!
Skjenkestua – kan også anbefales !