Opplev Drammen

I Drammen kan du få den perfekte kombinasjon av det urbane og det grønne, der byopplevelser og ro, rekreasjon og velvære er knyttet sammen.

Byen har de siste årene gjennomgått en fantastisk forvandling fra å være en slitt og trafikkbelastet by til å bli en perle som drammenserne selv er meget stolt av. For du kan ikke annet enn å bli overrasket av de flotte omgivelsene. Asfalt og betong er nå erstattet av polerte heller i regionens egen, flotte granitt. I sentrum er det et yrende gateliv med koselige fortausrestauranter der du kan nyte et glass og en matbit i sola. Drammen Turistinformasjon gir deg anbefalinger og tips om byen og områdene rundt Drammen.

Elvepromenaden

Siden åpningen har elvepromenaden for lengst blitt en stolthet for byen. Det er plassert ut en rekke sitteskulpturer langs promanden, samt en rekke treningsapparater til fri benyttelse. Det finnes også en buldrevegg ved motorveibrua. 

Ypsilon og Grønland torg

Fra Bragernes kan du spasere over den prisbelønte gangbrua Ypsilon over til Grønland torg hvor du finner den nye kunnskapsparken, Drammensbiblioteket, nisjebutikker, cafeer og restauranter.

Drammensbadet

Drammensbadet er et stort badeanlegg med bassenger og rutsjebaner både ute og inne. Utendørs finner du plener, solsenger, benker og grillområde for deilige sommerdager. Tilknyttet anlegget er også et eget treningssenter og velværeavdeling.

Drammens museum

Drammens Museum på Marienlyst forvalter et bredt kulturhistorisk materiale av gjenstander, bygninger og billedkunst fra eldre og nyere tid. Den faste samlingen omfatter Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, bymøbler, tekstiler, interiører, kirkekunst og folkekunst. 

Aktivitetstaket

Byens best bevarte hemmelighet? Da gamle Brodahls gummivarefabrik på Grønland ble pusset opp, ble det anlagt en aktivitespark på taktet som er åpen for publikum. Her er det tilrettelagt for tennis, håndball, basketball, shuffleboard, sjakk og bordtennis.  Unn deg  en pause i sommervarmen med italiensk iskrem fra Darios i den store trappen opp til taket.  

Aktivitetsparken

Aktivitetsparken på Bragernes er et eldorado for både store og små. Den består av et stort antall lekeapparater og installasjoner som innbyr til lek og utfoldelse for ungdommer og barn. Parken er sentralt plassert i byparken mellom Øvre Strandgate og Hauges gate.  Gratis inngang.

Bragernes kirke

Rett ovenfor Bragernes torg ligger Bragernes kirke, en langkirke oppført i teglstein i 1871. Torget fotografert med kirken og tårnbygningene i bakgrunnen har lenge vært et ikonisk motiv fra Drammen.  

Gulskogen gård

Nåværende hovedbygning til Gulskogen Gård er reist av Peter Nicolai Arbo som lystgård i 1804. Samtidig ble den ca. 30 dekar store parken anlagt som er en av landets best bevarte historiske hager. Den har flere kanaler og dammer, en av landets få bevarte labyrinter, spaserveier og åpne plenflater. I sommerhalvåret er det påfugler og ender i parken.

Vandring i Kjøsterudjuvet

Kjøsterudjuvet er et 10 000 år gammelt juv i Drammen. Revnen i fjellet er 1300 meter lang med en stigning på 250 meter. Vandring opp Kjøsterudjuvet er en flott naturopplevelse med frodig vegetasjon og en spesiell stemning. Etappen tar litt over en og en halv time ved normal gangfart.

Spiraltoppen

Nyt Drammens beste utsikt fra Spiraltoppen. Du kan enten gå opp eller kjøre en av verdens mest spektakulære tunneler som slynger seg seks og en halv gang rundt en akse. På toppen venter et friområde med utsikt over Drammensdalen, en restaurant med uteservering og et friluftsmuseet.

Drammen turistinformasjon

Turistinformasjon

Åpningstider

Mandag – fredag:         kl. 10:00 – 17:00

Lørdag:                           kl. 10:00 – 16:00

Søndag stengt

Kontakt

Bragernes torg
Tlf: +47 918 52 907