17. mai-programmet i Drammen

Programmet for 17. mai er klart. Tross smittevern og alternativ markering av 17. mai også i år legger programmet for nasjonaldagen opp til høytidelige markeringer, taler, kransnedlegging, flagging og salutter over hele kommunen. Korps vil også dukke opp ulike steder i kommunen i sentrumsområdene i Mjøndalen, Svelvik og Drammen samt i ulike kommunedeler. 17. mai er en dag for markering og samhold på tvers av kommunedelene i vår flotte kommune.

Dagen inneholder som alltid salutt fra Batteriøya i Svelvik og kirkeklokker som kimer fra Bragernes kirke kl. 07.00 med påfølgende flaggheisinger og kl. 08.00 er det salutt fra Holmennokken. Det vil som vanlig være kransnedlegging flere steder i kommunedelene. Veteranbilkortesjen starter kl. 11.00 og går gjennom hele kommunen helt fra Hokksund til Svelvik og kl. 11.30 starter båtkortesjen fra Tangen og går oppover Drammenselva.  Vi i Drammen er selvsagt også med på den nasjonale markeringen og synger nasjonalsangen etter saluttene fra Holmennokken og Batteriøya kl. 12.00.

Du kan også følge den digitale 17. mai-sendingen for hele kommunen her på drammen.no, på drammen.kommune.no eller på dt.no. Sendingen inneholder taler, flaggheisinger, kransnedleggelser, korpsinnslag, festgudstjeneste og stemningsrapporter. Sendeplanen legges ut i Facebookgruppen «17. mai Drammen«.

I facebookgruppen «17. mai Drammen» kan du oppleve 17. mai sammen med andre uten å være sammen. Her kan du se hva andre opplever på dagen og du kan dele dine egne opplevelser med bilder, film og hyggelige ord.

Vi minner om at man må vise smittevern, holde avstand og ta hensyn og ikke samle seg rundt korps som spiller, slik vi har blitt vant til etterhvert.

Vi må fortsatt feire sammen uten å være fysisk sammen, men neste år håper vi på normal feiring. ❤️ Riktig god 17. mai til drammensere, mjøndølinger, svelvikinger…, ja, alle oss i Drammen! 🇳🇴

Klikk for å se hele programmet:

Mer informasjon på Drammen kommunes sider her.