Åpningsforestillingen DIVERSITAS

Om

regi/koreografi: Wenche Brun
dansere: Cengiz Al & Ingrid Schade m.fl.

Tema for årets Elvefestival er dans og regissør/koreograf Wenche Brun har laget en spektakulær og stemningsfull åpningsforestilling til årets Elvefestival som du ikke må gå glipp av!

Åpningsforestillingen "Diversitas"
DIVERSITAS er en sammensmeltning av forskjellige uttrykk hvor mangfoldet blir fremelsket. Musikken og danserne beveger seg sammen fra vakker indisk musikk til den dype og til tider ville tonene fra Didgeridoo og en urkraft stemmen som røsker deg langt inn i sjelen. Forestillingen tar deg både med på en indre reise og gir deg samtidig en fascinerende opplevelse av mangfoldet i toner og bevegelser.

Utøverne i «Diversitas» med sine mange forskjellige bakgrunner og uttrykk smeltes sammen i et spennende konsept, og vi kan med stolthet si at alle bortsett fra sangeren har tilhørighet fra Drammenområdet og Lier.

Dansere:
Cengiz Al: kjent TV-personlighet og danser. Han ble først kjent i serien Skam og siden spilt i en rekke dramaserier og filmer. Blant som prinsen i storfilmen «Askepott» Han vant «Skal vi danse All Stars i 2022».

Ingrid Schade: utdannet på Northern School of Contemporary dance og Høyskolen Kristiania. Etter utdannelsen konkurrerte hun med 600 andre om en plass i Valencia Dancing forward og fikk kjapt en av hovedrollene. Siden ble hun tatt opp som talent på Nagelhus Schia Productions i Bærum og i år har hun danset i «Vildanden» på den Norske opera og på Operataket med «Sasha Waltz & Guest».

Jeffrey Zhang har bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Norges Dansehøgskole og vært en del utenlands på workshop. Til daglig underviser han i engelsk og matte ved en ungdomsskole og på kveldene underviser han i dans på Attic og i Lillestrøm. Som utøvende danser har han deltatt i forskjellige konsepter og egne produserte.

Maria Skancke har forstudium i moderna/nutid fra Ballettakademien i Stockholm og Bachelor fra Høyskolen Kristiania i jazz og pedagogikk. Både Jeffrey og Maria er med i dansekompaniet Casse-Cou Project. Til daglig underviser Maria i dans på Attic, kulturskolen og i Larvik.

I tillegg har vi med danserne Elise Eidem som har et år igjen av sin danseutdannelse på Høyskolen Kristiania og Cathrine Aass. Alle danserne har lang bakgrunn fra Attic i Drammen.

Musikere:
Rohini Sahajpal er en av landets fremste utøvere på indisk sitar. Flere måneder i året spiller Rohini med sin nye mentor Hariprasad Chaurasia og kombinerer legeyrket med musikken. Rohini er dypt forankret i den indiske tradisjonen og ved siden av svært opptatt av møter med musikere i andre stilarter og musikkformer. Hun har spilt med, bare for å nevne noen navn, musikere som,Bendik Hofseth ( jazz)Stian Cartensen( balkansk musikk), Knut Buen( norsk folkemusikk) Arve Tellefsen; vestlig musikk. Og nå sist; sammen m/ Amsterdam Sinfonietta, Nederland.

Shri Lal Sahajpal: han er et kjent navn innen klassisk sørasiatisk musikk. Han har selv vokst opp i en musikerfamilie i Punjab og lærte tidlig både sang, tablas og fiolin. Han har jobbet både i Drammen og Oslo som musikklærer og var musikklærer for alle sine barn. Både han og hans barn tabla virtuosen Jai Shankar og sitarspilleren Rohini har spilt sammen med mange store, kjente musikere.

Zotora (Per Nygaard) er en av Europas første Didgeridoo spillere og fikk sin kunnskap hos urbefolkningen i Australia. Hans spillestil er helt unik og han oppnådd dyp respekt både fra det Contemporary publikummet og fra Australske Aboriginer. Gjennom mange år har han holdt egne konserter i Emanuel Vigeland Museum.

Elin Ødegaard er utøvende musiker innenfor jazz og world music, og ved siden av er sang og klaverpedagog. I denne sammenhengen er det hennes unike kvinnekraftstemme som vi skal få høre.

Hun har samarbeidet med både Rohini, Shri Lal og Zotora innen sjangeren world music.

Marianne Feydt driver Medisinsk Yoga Drammen hvor hun holder kurs i yoga, yogaterapi, Gongbad og samtaleterapi. I denne sammenhengen skal vi høre hennes fantastiske dype og vibrerende Gonger.


Regi og koreografi:
Wenche Brun er grûnder av Attic Dansesenter og underviser nå på Flow Drammen. Gjennom mange år har hun koreografert utallige danse- og musikalforestillinger både i Drammens Teater, Attic scene og andre steder. I Drammens uteområder er hun kjent som koreograf for Kranballetten, flere gravmaskinballetter, Vinterfestivaler og åpningen av Strømsø torg og Bragernes tunnelen.

Kostymer:
Aase Johannessen og Sissel Halvdansen. De har begge en lang erfaring med søm til danse- og teateroppsetninger.

Pris fra

BillettypeBillettavgift
GratisGratis

Med forbehold om prisendringer.

Kart

Åpningsforestillingen DIVERSITAS

Dans

bragernes torg 3, 3017, Drammen

Legg Åpningsforestillingen DIVERSITAS til i reiseruten din.

Close window

Call direct on:

32 26 42 00

Også i nærheten

  1. Børsens festlokaler er en historisk bygning som ble innviet i 1871 som det største…

    144 m unna
  2. Drammens mest kjente kirke plassert svært synlig i bybildet. Bragernes kirke er også…

    200 m unna
  3. Galleri Athene er et av Norges store privateide gallerier og ligger på Union i Drammen…

    222 m unna
  4. 340 m unna
  1. Vi i Drammen er veldig stolte av vårt egne Bryggeri! Aass Bryggeri ble grunnlagt i 1834…

    457 m unna
  2. I midten av august 2009 startet Drammen kommune på de omfattende arbeidene med å gjøre…

    487 m unna
  3. Drammen Park, en oase midt i byen, har store plenområder, gamle trær, turveier, lekepark,…

    521 m unna
  4. Velkommen til Papirbredden og kulturkvartalet i Drammen! En hovedattraksjon er…

    618 m unna
  5. Siden åpningen har elvepromenaden for lengst blitt en stolthet for byen. Heisen ved…

    635 m unna
  6. Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter. Med et rikholdig utstillingsprogram i…

    674 m unna
  7. Fra studioet på Union Brygge lager kunstneren Marcus Mars vakker kunst av stål.…

    760 m unna
  8. Spiralen er Drammens mest attraktive turistattraksjon. Det er en spiralformet tunnel som…

    798 m unna
  9. Drammens Museum for kunst og kulturhistorie, fylkesmuseum og galleri for Buskerud er en…

    805 m unna
  10. Strømsø kirke, også Hellig Kors kirke er en korskirke i tre, bygget i 1667, i tidlig…

    918 m unna
  11. Marienlyst Stadion ble åpnet i 1924 og har vært hjemmebanen til Strømsgodset siden 1967…

    1.17 km unna
  12. Kort historikk I 1914 overtok Drammens Museum en tømret stue fra Moldbakken i Torpo i…

    1.28 km unna
Previous Next
design element
Design element Design element

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av