Kortreist ferie og opplevelser: Velkommen til sommerbyen Drammen

Det er ingen grunn til å reise langt for gode opplevelser i sommer. Den spesielle tiden vi er i, gjør at du kan ha «staycation» i egen by – og kanskje oppleve nye perler?

For det skorter ikke på ting å finne på uansett vær i Drammen, fra by til vann til skog og park. Eller hva med å utforske byen fra en ny vinkel med panoramautsikten fra Spiraltoppen?

Her har vi samlet noe av det du kan oppleve i Drammen i sommer. Velkommen til kortreiste ferieminner her i Drammen!

 

Bragernes Torg sommer

Nyt sommeren på Bragernes Torg
I disse koronatider er det spesielt viktig å ta vare på seg selv og hverandre ved å blant annet holde avstand. Derfor har flere av utestedene søkt -og fått godkjent, bordservering på selveste Bragernes Torg (på torgflaten og ved de små, fine stedene ved trærne utenfor de respektive stedene). Nyt solen med noe godt i glasset og forkjellige småretter på Norges største og Nord-Europas lengste torg. Allerede nå har både Brask & Bram og Lauritz åpnet for servering på disse nye, store arealene.
I tillegg blir det satt opp 8 boder på øvre del hvor du kan spise deg gjennom forskjellige matretter fra streetfood til eksotiske retter.
Bodene holder åpent torsdag – søndag fra klokken 11:00


Jeg fant, jeg fant
Å gå på skattejakt er alltid gøy, om det er i byen, skogen eller egen hage. Her kan du laste ned vårt bingobrett, som består av en for skogen / egen hage og en for byen! Det kan selvfølgelig printes ut på vanlig A4 ark.
Sommerbingo funker for barn i alle aldre, og går ut på at man skal finne ting som skal krysses av bingobrettet. Når en rad er full, roper man Bingo! Så kan man velge å fortsette å konkurrere om to rader og fullt brett. Kjør gjerne konkurranse mellom flere lag, eller bare som en liten morsom aktivitet for en gruppe barn. Last ned og print ut sommerbingoene vår gratis!

Aktiviteter for store og små
Du vil alltid finne noe spennende for store og små i Drammen Aktivitetspark.
Enten du vil henge høyt oppe i trærne, suse over anlegget i en fartsfylt Zipline, utfordre deg selv ned tilpassede downhill løyper eller bare vil benytte stolheisen for en rask tilgang til marka. Klikk her for mer info.
Annet tips er en av byens best bevarte hemmeligheter, nemlig aktivitetstaket på toppen av Brodahls gummivarefabrikk.
Her er det tilrettelagt for blant annet tennis, håndball, basketball, shuffleboard, sjakk og bordtennis. Det er åpent hele året og gratis å bruke.
For de som foretrekker leker og spill innendørs, kan spille minigolf på Torggata Camping eller shuffleboard på Rekord Bar.
Andre kule aktiviteter innendørs er Rush Trampoline park og for de som liker høyder: buldring og tauklatring på Drammen Klatreverket!


Overnatting i egen by
Slapp av, nyt livet og få mest mulig ut av egen by.
Overnatt i et tretelt og få en magisk naturopplevelse! Eventyr i Friluft tilrettelegger for at du kan komme deg ut på tur og få smaken på friluftsliv, og tilbyr overnatting i tretelt, friluftslivsaktiviteter og utleie av kano. Les mer om Eventyr i Friluft her.
Det finnes flere overnattingsmuligheter i Drammen som følger nøye med på myndighetenes råd og gjør tiltak for å fortsette driften. Se hvor du kan ha din staycation på hotell her!


En by med utsikt
Ingen ting kan måle seg med panoramautsikten fra Spiraltoppen. Og det fantastiske er at du på et blunk kan forflytte deg fra tykkeste bysentrum til toppen av åsen, og vipps befinne deg på Drammens tak, hvor du kan speide ned på byen, elva og fjellene. Hemmeligheten bak mirakelet er Spiralen, tunellen som slynger seg opp inne i fjellet – hele seks og en halv gang rundt egen akse – og gjør at du på et svusj er oppe. (NB: tunnelen er stengt grunnet pågående arbeider. Etter planen skal den være åpen på dagtid fra 18. juli. Klikk her for oppdatert info om spiralen )
Vel oppe har du det perfekte utgangspunktet for skogstur. Hvis du da ikke bare vil nyte utsikten og kanskje spise en god lunsj på restauranten her. Du har også Friluftsmuseet som nærmeste nabo, hvor du kan se Drammenshus helt tilbake fra 1600-tallet!  Naturen i området byr på alt fra bading og fisking til sandstrender.
Zik-zakken er en grussti som zikk-zakker seg fra byen og helt opp til toppen av åsen. Underveis er det mange benker å puste ut på – faktisk en i hver sving. Og ønsker du et ekstra pust i bakken, kan du legge inn et stopp på Åspaviljongen, den ligger der på vei opp og frister med kaffeservering og utepils i solveggen.

Byparken – et eldorado for absolutt alle aldre
Lekeparken i Drammen park er blitt et eldorado for barn og barnefamilier. Det er sklier, husker og lekeapparater i fleng til å aktivere de små, samt fine sittebenker og plass for familien til å nyte en dag i parken. Mange kommer utenbys fra for å ta med barna hit og parken har blitt en stor attraksjon i Drammen.
Ungdommen har også en del av parken med kunstgressbane, basketballbane og skatepark. Her kan man boltre seg på sykkel, rulleskøyter eller skateboard.

Ta en dag i Drammen og kombiner gjerne handel i sentrum med familieaktiviteter i byparken i Drammen.

Se her for flere tips
http://www.drammen.no/aktiviterer-for-barn/
http://www.drammen.no/se-gjore/


Elvelangs i Drammen
Gå- eller sykkeltur langs elvebredden i Drammen.
Start turen med et besøk på Drammens Museum. Museet holder til på Marienlyst i Drammen, men har museumsbygninger og parkanlegg spredt flere steder i byen. Åpningstider i sommer er mandag – søndag kl. 11.00 – 15.00
Kaféen er stengt frem til 17. august. Fortsett videre mot Gulskogen.
Her finner man koselige rasteplasser og små brygger du kan dingle med bena fra, og ikke minst historiske perler og kunstverk på rekke og rad. Gulskogen gård ligger ved elva og byr deg velkommen inn. Gå inn den lille porten ved brygga og den gamle Sjøbua – og vips møter du påfugl, små bruer, springvann og en labyrint av lindetrær. Fortsett turen videre langs elvebredden over den vakre gangbrua Ypsilon – og hør Elveharpen synge. Elveharpen er de to skinnende kulene på hver side av elvebredden som omdanner svingningene i Ypsilon-brua til vakker musikk! Fortsetter du videre til Øvre Storgate, kommer du inn i det stemningsfulle Biedermeier-kvartalet på Hamborgstrøm – byens handelsstrøk på 1800-tallet. Alt dette og mye mer venter deg langs Drammenselva! Avslutt gjerne turen med en is på Bragernes torg, et bad på selveste Bystranda eller en pils på restaurantene langs elvebredden.

Her kan du ta sommerdukkerten
Drammen byr på badeplasser for enhver smak, og vi har laget oversikt over de fleste stedene. Her finner du også informasjon om badetemperatur og vannkvalitet :
http://www.drammen.no/badesteder-i-drammen

Servering
Det finnes mange gode serveringssteder i byen vår, her er noen steder som passer for deg og dine venner, familien eller en hyggelig date.
Om hjemmelaget italiensk gelato, sorbet og iskrem frister, bør du besøke Dario på Grønland.
Annet spennende konsept er Criollo Sjokoladebar, som tilbyr blant annet sjokolade, kaker, snacks, kaffe og varm sjokolade.
Flere tips
http://www.drammen.no/spise-og-drikke/

Triks og moro i Bruparken
Bruk sommeren til å lære deg nye ferdigheter. I den flotte skateparken under motorveibrua kan du prøve deg i både trapper, rails, curbs og andre hindringer.

Flere tips
• Gjør noe nytt og annerledes i sommer, bli med på kurs i bevaring av biologisk mangfold og tradisjoner knyttet til kulturlandskapet. Les mer om slåttekurs og åpen dag på Ryghsetra her

• Opplevelsene står i kø på Portåsen! Naturen rundt Portåsen representerte en evig inspirasjonskilde for dikteren Herman Wildenvey. Portåsen og naturen rundt fremstår som et evighetens landskapsmaleri – et naturbilde fastfrosset i tiden. Gå em tur og avslutt besøket i Sørines Kafé (NB: kafeen er stengt i juli). Les mer om Portåsen her.

• Opplev unike kunst- og kulturopplevelser på Fossekleiva kultursenter og Berger museum. Avslutt besøket med en kopp kaffe og nybakt kake, eller nyt et måltid med et glass vin til i de hyggelige omgivelsene i kafeen. For program og åpningstider klikke her.

• Finn frem sykkelen og oppdag hele den «nye» storkommunen!

• DNT Drammen og Omegn har turtips og hytter, klikk her for å komme til deres nettside.

 

 

Tøffetoget
I over 40 år har Tøffetoget vært en attraksjon for barn i Drammen sentrum. I år er stasjonen flyttet mellom DnB og brønnen, og skal kjøre lørdager i hele juli, og noen ganger oftere. Med værforbehold -for oppdateringer om kjøretider følg Tøffetoget på Facebook her. Togturen koster kr. 20,-.

Med det ønsker vi dere alle en riktig god sommer! Ta vare på hverandre, følg smittevernsreglene