KulturAid Drammen – felles dugnad for kulturlivet i byen

Mandag 23. mars kunne man ta del i lokalsamfunnet på en ny og innovativ måte, da første sending av KulturAid gikk av stabelen.
Kulturdugnaden byr på lokale kulturelle innslag, lokal inspirasjon og informasjon.
Kanalen er gratis for publikum, men det legges opp til frivillige bidrag via Vipps for dem som har anledning til det. På den måten er det mulig for publikum å gi noe tilbake til en kulturbransje som står opp for å fylle hjemmene med musikk og kultur.

Gikk du glipp av sendingene, eller ønsker å se reprise?
Dette får du live hjem i stua – uten fare for at noen blir smittet av annet enn god stemning:

Mandag 23/3
🎤Sendingen åpnes med en samtale mellom ordfører Monica Myrvold Berg, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende Espen Sandli, og Tom Søgård fra Byen Vår Drammen.
🎤Gryting. Musikkinteressen er stor i Gryting-familien. Endre aka Change kjenner vi fra fjorårets The Voice på TV2, der han tok seg helt til semifinalen.Adam kom til finalen i norske talenter som gikk av stabelen rett før jul. Pappa Håvard har koret i norske melodi grand prix 9 ganger og i Eurovision songcontest 7 ganger, pluss utallige norske TV-show!
🎤Cecilie Schilling og Ivar Antonsen. Ivar er jazzpianist, opprinnelig fra Fauske. Har bodd 19år i USA og arbeidet som jazzpianist og professor på universitetet i San Diego. Cecilie Schilling jobber som utøvende sanger, skuespiller/dukkespiller og buktaler.

Onsdag 25/3
🎤Trass: rockeband-for barn, som spiller egne låter og kjente barnesanger i ny drakt. Passer fint for alle aldersgrupper – også for de minste.
🎤Carl-Henrik, crooner og vokalist og et naturtalent som entertainer, som ofte sammenlignes med storheter som Robbie Williams, Michael Bublé og ikke minst Frank Sinatra og The Rat Pack.
🎤Rune Jensen er mannen bak låta Lille Johannes, som noen kanskje husker. Den lå på Norsktoppen i femten uker. Han har gitt ut to cd-er; «Norsk Statsburger» og «En reise i tid og dobbeltrom».

Fredag 27/3
🎤Bendik Baksaas + Fredrik Høyer: en DJ og en gatepoet, har eksplodert hjerner og fått hjerter til å banke rundt omkring i Norge det siste året. Musikken deres er en blanding av poesi og tekno, rap og elektronisk musikk.
🎤Humor med Jan-Andre
🎤Annonsering av vinner av Vindtorns poesipris
🎤Dilettantene er et prosjektband som spiller en slags poetisk postpunk med milde og melodiske sidesprang.

Mandag 30/3
🎤Sebastian Bruknapp Sjem:
Sebastian, aka Flammeplaster, er en slam-poet og grafisk designer fra Hokksund og Drammen. Med mange års erfaring med scenekunst innenfor teater, rap og slam-poesi leverer han tekster fylt med ordspill og metaforer som holder lytterens øre fanget.
🎤Cecilie Helgedal:
Cecilie Helgedal er ung, men har allerede spilt på scener som Elvefestivalen i Drammen, Jazzfestivalen i Kongsberg og varmet opp for det Spellemannprisvinnende bandet Darling West på Union Scene, samt Malin Pettersen. Sangen hennes, “Memory”, ble også lagt til i NRK P1 Buskerud sin spilleliste. Artisten skriver alle sangene selv, spiller gitar og bærer hjertet i hånden når hun står på scenen. Dette er et friskt pust; en sterk, ung jente som spiller gitar og skriver sitt eget materiale med en helt egen sound.
🎤Aktuelt

Fredag 3/4
🎤Det Betales
🎤Eline Roa Gran
🎤Bokbad med Kristian Klausen

Onsdag 8/4
PÅSKESPESIAL – Afterski uten ski
m/bl.a
🎤DJ Pete & July Sax
🎤C-laget / Rune Martinsen
🎤Jan Tore Saltnes (Nordic Tenors)
Unbound Studio, godterispesial, overraskelser, konkurranse mm.

Lørdag 11/4
🎤Jonas Fjeld m/band

Mandag 13/4
🎤Christine Ekeberg/Thomas Bjerke, Jan-Tore Saltnes m.fl 13/4

Onsdag 15/4
🎤Henriette Rojahn & Trond Akerø Kleven
🎤Argentinsk tango med Claudio Milton

Fredag 17/4
🎤Kvelden og Natta
🎤Camara/Jørgensen/Sahajpal/Benonisen