Endelig nytt kollektivknutepunkt i Drammen

 

Hurra for nytt kollektivknutepunkt på Bragernes torg!

Endelig er gravearbeidene på nedre Bragernes torg ferdig! Området er nå omgjort til et funksjonelt og mer estetisk torg. I planene for Buskerudbypakke 2 legges det opp til en dobling av busstilbudet i regionen. Det vil bli 7000 flere avganger i uken. For å oppnå dette har det vært behov for å oppgradere kapasitet og standard for bussknutepunktet på Bragernes. Nå er den siste utbyggingsetappen ferdig.
• Bragernes kollektivknutepunkt er det største og mest trafikkerte knutepunktet for buss i Drammen.
• Nedre del av Bragernes torg og tilstøtende veier og områder er nå oppgradert for å gi kapasitet til betydelig flere bussavganger enn i dag – inntil 50 prosent økning.
• På hverdager er det 1160 bussavganger. Det vil si at det går i snitt en buss per minutt fra Bragernes torg på hverdager.
• På lørdager er det 714 avganger og 401 avganger søndager. Totalt tilsvarer dette 6915 avganger i uka.
• Nye Bragernes torg får digitale skjermer for informasjon om bussavganger, sanntidsskilt på alle plattformer, usb-uttak for mobillading, benker med wifi og usb-uttak driftet av soleenergi.
• På det nye kollektivknutepunktet har drosjene egen holdeplass med trafikk døgnet rundt.
• I tillegg skal torgområdet være et attraktivt sted for gående, syklende, handikappbilister, motorsyklister og det lokale næringslivet.
• Arbeidet har resultert i 3000 m2 med snøsmelteanlegg, det er lagt ned 164 700 smågatestein og 900 m2 med granittplater i fortau.
• I tillegg er det kommet opp 20 sykkelstativ, bysykkelstativ, to leskur for buss og ett for drosje, 14 benker, 9 søppelkasser, 11 nye trær og ny belysning.
• Prosjektet har hatt et budsjett på 105 millioner kroner. 85 av millionene er finansiert med statlige belønningsmidler gjennom Buskerud-samarbeidet.

Fredag 26. oktober kan vi feire at det nye kollektivknutepunktet er klart til bruk og alle inviteres til gratis Kollektiv frokost mellom kl. 07.00- 10.00. Det vil bli underholdning, brødmat kaffe og kake før de aller første bussene kan kjøre ut fra det nye torget. Ordfører Tore Opdal Hansen og fylkesordfører Roger Ryberg vil stå for den offisielle åpningen kl 09.00.

Program:

07.00    Frokosten er klar

08.20    Siv Olsen og Tomasz Jaworski

08.40    Dog & Beggar Band

09.00    Åpning ved ordfører Tore O. Hansen og fylkesordfører Roger Ryberg

09.10    Drammen Glassverk Musikkorps

10.00     Slutt

Magasinet feirer åpningen med Kollektive tilbud mellom kl.09-10.

Facebook: Lik, del og meld deg på HER

 

Velkommen til gratis frokost på nedre torg:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *