Slik får du drømmepåsken i byen

Annonse

Påske i byen drammen

Til helgen begynner påskeuken, og for de urbane familiene der ute, er tanken på påske mer enn bare høyfjell og Kvikklunsj.
Hva med å bruke fridagene til å oppleve egen by? Vandre elvelangs, sitte på cafe, gå på museum eller nyte utsikten fra Spiraltoppen -mulighetene er mange i byen vår Drammen!

Torget og Tøffetoget
Uteserveringen har endelig begynt, og meteorologene melder om knallfint påskevær. På torget florerer det av puber og serveringssteder, hvor du kan slappe av og nyte bylivet i påskesolen.
Små og store kan ta en koselig togtur gjennom sentrumsgatene, når det kjente og kjære Tøffetoget kjører på godværslørdager. Turen starter på Bragernes torg, og kjører en liten runde gjennom byen. Prisen er 20 kroner uansett alder.

Familietur på sykkel langs elva
Kombinasjonen av den første sykkelturen, kunstverk og bruer på kryss og tvers kan du oppleve langs Drammens elva.
Har du ikke sykkel? Da kan du leie en bysykkel eller en elsykkel.
Forslag til sykkelturer og hvor du kan leie finner du mer info om her
https://www.drammen.kommune.no/natur-kultur-idrett-og-fritid/natur-kultur-idrett-og-fritid/sykle-i-drammen/

Annonse
Åspavilijongen
Nyt utsikten på Åspavilijongen.

Samlingspunkt i Bragernesåsen
Med godt opparbeidede stier er Bragernesåsen et eldorado for folk i alle aldersgrupper og med ulike ambisjoner for turen.
I Hamborgstrømskogen ligger Hamborgstrømpaviljongen turisthytte hvor det er en spennende utfordrende Tarzanløype, natursti og trivelig gapahuk. En veldig populær plass for barn.
Åspaviljongen er stedet hvor du kan kose deg med påskesol, et godt måltid og en kald pils mens du nyter den fantastiske utsikten.

Aktiviteter for barn
Lekeparken er et samlingssted for barna og består at et stort antall lekeapparater og installasjoner som innbyr til lek og utfoldelse. Aktivitetsparken er sentralt plassert i byparken mellom Øvre Strandgate og Hauges gate.
For de klatreglade kan du bli utfordret på en aktiv og morsom måte hos Klatreverket.
https://klatreverket.no/drammen/
De som er spretne, kan glede seg over Rush Trampolinepark. Dette er et innendørs aktivitetssenter med trampoliner på vegger og gulv, hvor barn og voksne utfordres med spretne aktiviteter og høye triks.
Andre tips er Lekeland og Nøstedhallen Skatepark.

Lyst til å prøve noe nytt?
Ta med hele familien til Torggata Camping, en innendørs minigolfbane og bar i Nedre Torggate 7.
På dagtid er det egnet for alle, mens utover kvelden blir det mer lekeplass for de voksne.

Langfredagmiddagen

Kvalitetstid med dine kjære
Få ting er hyggeligere enn å tilbringe kvalitetstid med dine kjære. Gå ut og nyt et bedre måltid og la noen andre ta oppvasken.
I en kompakt bykjerne, innenfor 10 minutters gangavstand, finner du mer enn 50 restauranter, barer og caféer med noe for enhver smak. Kanskje kan dere prøve noe nytt?
Full oversikt over spisesteder finner du her
http://www.drammen.no/spise-og-drikke/
Har du forresten fått med deg at Peppes Drammen har Jakten på påskeegget fra søndag 14. April?

Musikk og pils
For de som ønsker en uhøytidelig påskekveld med god stemning, musikk og et rikholdig utvalg i baren, bør sjekke Pavarotti, hvor tradisjonen tro det igjen er duket for påske-jam i bakgården 21. April.

Andre tips er god film på KinoCity eller svømming og sklier på Drammensbadet. For den kunst og kultur interesserte har man Drammens Museum. Museet holder til på Marienlyst, men har museumsbygninger og parkanlegg spredt flere steder i byen.
Bragernes kirke har også fullt program i den stille uke og påsken.
Flere butikker kjører forskjellige påskekonkurranser, enten i butikken eller på deres sosiale medier. Sjekk for eksempel ut Domino Gutt & Pike, Look’n’Roll Strømsø eller Condelica.
Visste du forresten at du kan finne oversikt over flere aktiviteter og ting som skjer i byen vår?
http://www.drammen.no/events

Uansett hvordan du velger å tilbringe påskeuken, ønsker vi alle en riktig god påske 🙂

PS: Avvikende åpningstider finnes ved respektive nettside / Facebook