Sommerferie i egen by: Hva skjer i Drammen?

Det er ingen grunn til å reise langt for gode opplevelser i sommer.
For det skorter ikke på ting å finne på uansett vær i Drammen, fra konserter og bading til kunst langs elva og shopping. Eller hva med å utforske byen fra en ny vinkel med panoramautsikten fra Spiraltoppen?
Her har vi samlet noe av det du kan oppleve i Drammen i sommer. Velkommen til kortreiste ferieminner her i Drammen!

Du vil alltid finne noe spennende for store og små i Drammen Aktivitetspark.
Enten du vil henge høyt oppe i trærne, suse over anlegget i en fartsfylt Zipline, utfordre deg selv ned tilpassede downhill løyper eller bare vil benytte stolheisen for en rask tilgang til marka.
Annet tips er en av byens best bevarte hemmeligheter, nemlig aktivitetstaket på toppen av Brodahls gummivarefabrikk.
Her er det tilrettelagt for blant annet tennis, håndball, basketball, shuffleboard, sjakk og bordtennis. Det er åpent hele året og gratis å bruke.

For barna og familier under regnbuen
Lørdag 17. august er det Drammen Pride – for barna og familier under regnbuen. Det blir fortellerstund og andre barnevennlige aktiviteter, i en trygg og inkluderende atmosfære på Union Scene, i byens flotteste bakgård og i Centralen, fra kl 15:00 – 17:30.
Gratis inngang!

En by med utsikt
Ingen ting kan måle seg med panoramautsikten fra Spiraltoppen. Og det fantastiske er at du på et blunk kan forflytte deg fra tykkeste bysentrum til toppen av åsen, og vipps befinne deg på Drammens tak, hvor du kan speide ned på byen, elva og fjellene. Hemmeligheten bak mirakelet er Spiralen, tunellen som slynger seg opp inne i fjellet – hele seks og en halv gang rundt egen akse – og gjør at du på et svusj er oppe. Tunellen er et ingeniørmessig mesterstykke, og i seg selv et besøk verdt med sin mystiske og grotteaktige atmosfære. Men pass opp – det bor troll der sier ryktet. (NB: Fra Juni til september 2019 vil det foregå en del forberedende arbeider. Det blir bergrensing og sikring av Portalområdet, som er tunnelinngangen.)
Vel oppe har du det perfekte utgangspunktet for skogstur. Hvis du da ikke bare vil nyte utsikten og kanskje spise en god lunsj på restauranten her. Du har også Friluftsmuseet som nærmeste nabo, hvor du kan se Drammenshus helt tilbake fra 1600-tallet! Her kan du hver søndag i juni, august og september kl. 12-15 kjøpe nystekte sveler, kaffe, drops, is og saft. Naturen i området byr på alt fra bading og fisking til sandstrender.
Er du lysten på enda mer turgåing er det herlig å gå Zik-zakken opp i stedet for å kjøre Spiralen. Zik-zakken er en grussti som zikk-zakker seg fra byen og helt opp til toppen av åsen. Underveis er det mange benker å puste ut på – faktisk en i hver sving. Og ønsker du et ekstra pust i bakken, kan du legge inn et stopp på Åspaviljongen, den ligger der på vei opp og frister med kaffeservering og utepils i solveggen.

Byparken – et eldorado for absolutt alle aldre
Lekeparken i Drammen park er blitt et eldorado for barn og barnefamilier. Det er sklier, husker og lekeapparater i fleng til å aktivere de små, samt fine sittebenker og plass for familien til å nyte en dag i parken. Mange kommer utenbys fra for å ta med barna hit og parken har blitt en stor attraksjon i Drammen.
Ungdommen har også en del av parken med kunstgressbane, basketballbane og skatepark. Her kan man boltre seg på sykkel, rulleskøyter eller skateboard.
Ikke nok med det, nylig ble seniorparken åpnet, og frem til og med elvefestivalen kan du i tillegg oppleve den fargerike kunstinstallasjonen «Umbrella sky», som er et tak bestående av 401 paraplyer.
Ta en dag i Drammen og kombiner gjerne handel i sentrum med familieaktiviteter i byparken i Drammen.

Se her for flere tips
http://www.drammen.no/aktiviterer-for-barn/
http://www.drammen.no/se-gjore/

Omvisning med guide i Bragernes Kirke
Bragernes kirke har siden 1871 preget bybildet i Drammen. Det har vært feiret utallige gudstjenester her og mange mennesker har kommet og kommer til kirken for å markere store begivenheter i livet, året og lokalsamfunnet. Bragernes kirke er i bruk hele uken til gudstjenester, korøvelser, konserter, utstillinger, trosopplæring, skolebesøk, åpen kirke og mye mer.
Åpen kirke har gleden av å tilby gratis omvisning med guide
hver onsdag kl 1300 i perioden 12 juni – 14 august 2019

En musikkby
Drammen byr på mange konserter – på Bragernes torg, på Union Brygge, på Drammen Scener, i Byparken – overalt –  Drammen er en musikkby som få! Her er det bare å velge fra øverste hylla blant våre største lokale og nasjonale artister som gjester Drammen i løpet av sommeren.
Den årlige Elvefestivalen er et av høydepunktene. Under Elvefestivalen er hele byen fylt til randen av musikk og feststemte mennesker hele helga gjennom. Her får du en hel stjernerekke av konserter inne og ute på forskjellige scener og serveringssteder rundt om i sentrum. Festivalarenaen strekker seg hele veien fra bystranda, langs elvebreddene og helt ned til og med Holmennokken. Du kan gå på oppdagelse mellom spennende boder og eventyrlige opplevelser. Du kan nyte musikken og stemningen som fyller byen, ved elvebredden. Og du kan se på spektakulære vannaktiviteter som Ta Sjansen på elva – byens hjerte – som naturligvis også myldrer av liv denne helga. Nesten alle aktivitetene er gratis, bortsett fra konsertprogrammet på Gamle Kirkeplass og åpningskonserten på Drammens Teater.

Elvelangs i Drammen
Gå- eller sykkeltur langs elvebredden i Drammen.
Se årets fotoutstilling fra Drammen fotoklubb. Det er utstilt 40 fotografier mellom Bybrua og Statens hus på Strømsø siden av elva. Fortsett videre mot Gulskogen.
Her finner man koselige rasteplasser og små brygger du kan dingle med bena fra, og ikke minst historiske perler og kunstverk på rekke og rad. Gulskogen gård ligger ved elva og byr deg velkommen inn. Gå inn den lille porten ved brygga og den gamle Sjøbua – og vips møter du påfugl, små bruer, springvann og en labyrint av lindetrær. Fortsett turen videre langs elvebredden over den vakre gangbrua Ypsilon – og hør Elveharpen synge. Elveharpen er de to skinnende kulene på hver side av elvebredden som omdanner svingningene i Ypsilon-brua til vakker musikk! Fortsetter du videre til Øvre Storgate, kommer du inn i det stemningsfulle Biedermeier-kvartalet på Hamborgstrøm – byens handelsstrøk på 1800-tallet. Alt dette og mye mer venter deg langs Drammenselva! Avslutt gjerne turen med en is på Bragernes torg, et bad på selveste Bystranda eller en pils på restaurantene langs elvebredden.

Her kan du ta sommerdukkerten
Drammen byr på badeplasser for enhver smak, og vi har laget oversikt over de fleste stedene. Her finner du også informasjon om badetemperatur og vannkvalitet :

Badesteder i DrammenServering
Det finnes mange gode serveringssteder i byen vår, her er noen steder som passer for deg og dine venner, familien eller en hyggelig date.
Om hjemmelaget italiensk gelato, sorbet og iskrem frister, bør du besøke Dario på Grønland.
Annet spennende konsept er Criollo Sjokoladebar, som tilbyr blant annet sjokolade, kaker, snacks, kaffe og varm sjokolade.
Om indisk matopplevelse frister, kan vi tipse om den indiske restauranten Safran, som har sommertilbud fra kl. 15:00 – 18:00 på Chicken Tikka Masala med naanbrød kr. 150,- ut juli.

Flere tips
http://www.drammen.no/spise-og-drikke/

Drammensbiblioteket
Hver torsdag i hele juli kl 13:00 inviterer biblioteket til gratis SommerKino i Siloen for hele familien.
Det er begrenset med plasser i Siloen, gratisbilletter legges ut via billetto.no.
Følg med her for link til billetter.
Biblioteket holder sommeråpent fra kl 8:30 til 16:00 hverdager, bortsett fra mandager som er åpent helt til kl 19:30!
Helgene er stengt.
Med et oppdatert lånekort kan du være på biblioteket fra kl 7:00 til 23:00 hver eneste dag hele året.
Les mer om tilbudet her: https://www.drammensbiblioteket.no/web/arena/merapent

Annet som skjer
• Hver onsdag i sommer har Drammens Museum lunsjomvisning kl. 13.00. Omvisningene er åpne og gratis for alle
• Konnerud IL legger tilrette for bynært friluftsliv med aktivitetene Stolpejakt og turOrientering. Tilgjengelig 24/7 hele sommeren. Les mer her.
• 13. Juli P4s Sommerturné, Bragernes Torg
• 17. August Drammen Pride Parade, etterfulgt av Drammen Pride Night på Union Scene
• 18. August er det duket for kunst elva rundt
• Admiral P spiller på Union Scene 16. August
• Lørdag 20. Juli blir det afrikansk og afro-karibisk musikk og kultur på Papirhuset fra kl. 20:00
• Lørdag 17. August kan du oppleve italiensk magi når Utekino Drammen inviterer til visning av Oscarsvinneren Cinema Paradiso på Bragernes torg.
• Elvevill 24. august, ungdommens scene under den årlige Elvefestivalen med gratis inngang for alle byens ungdom
• Elvefestivalen 22. – 25. August

Tøffetoget
I over 40 år har Tøffetoget vært en attraksjon for barn i Drammen sentrum. I hele juli går toget torsdag og fredag fra kl. 12:00 – 16:00, og lørdager 11-16. Med værforbehold. Togturen koster kr. 20,-.

Til slutt vil vi tipse om dette morsomme og unike kartet:
Les mer her, og last ned kartet https://www.use-it.travel/cities/detail/drammen/

A spectacular map of Drammen
USE-IT Drammen, a non-commercial project by Turistinformasjonen that promotes the city to young people in an innovative way. USE-IT is an European Network that USE-IT Drammen is part of. The network is present in over 30 cities of Europe, including Oslo – www.use-it.travel
They have created a printed map, together with an app, that will be distributed for free. The map was made by young locals living in Drammen for young travellers and students.

Med det ønsker vi dere alle en riktig god sommer!