Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Du er her: Opplevelser Oi! Drammen Bymagasin Konferanselokaler, deilig mat og badstue
Tekst: Kine Myrvold Olsen Foto: Tom Atle Bordevik
I 130 år har Åspaviljongen stått som en flott og populær institusjon i Bragernesåsen. Når flagget er oppe, holder restauranten åpen. Tradisjonelt har den vært mest åpen i sommerhalvåret, men det er blant tingene de nye eiere ønsker å endre på.
– Før vi åpnet Åspaviljongen for alle i påsken, hadde vi allerede hatt konferanser i lokalene våre. Det er absolutt noe vi ønsker å gjøre mer av. Her får du en flott gåtur opp med «walk and talk», fint møtelokale og god mat i lunsjen, sier Morten Solli, daglig leder og en av de nye eierne.
Om alt går etter planen, kan du også i løpet av året legge inn en liten økt med badstue i løpet av konferansen. Det er blant de nye tiltakene som skal settes i gang for å få enda flere til å få øynene opp for perlen i Bragernesåsen.
Foto: Tom Atle Bordevik
Til sammen er de åtte eiere i Åspaviljongen nå. Det er en kreativ gjeng med mange spennende ideer for hva som skal gjøres i årene fremover. På kjøkkenet er det medeier Jonathan Bukkøy Tindholm-Arntzen som regjerer.
– Det som er så flott med kjøkkenet på Åspaviljongen, er at det ikke har hatt en spesiell identitet som vi må ta vare på videre. Vi har selvsagt karbonadesmørbrødet med den samme oppskriften som har vært i 20 år, laget med drammenskjøtt, men annet enn det er det helt åpent og vi kan finne på hva vi vil, sier han.
Konseptet med menyen er derfor ganske enkelt:
– Hvis det er digg, så gjør vi det, sier Jonathan, og legger til:
– Vi har valgt å være en storstue der alle kan finne noe de liker, enten det er en søndagsmiddag, et karbonadesmørbrød eller en 6-retters meny med vinpakke. Det er noe av det som er veldig gøy med Åspaviljongen.
Simon Nordanger, Jonathan Bukkøy Tindholm-Arntzen og Morten Solli er tre av åtte nye medeiere på Åspaviljongen.
Til daglig driver Jonathan restauranten Ask og Loke på Bragernes. Morten er forretningsutvikler. Det er ingen av de nye eierne som har Åspaviljongen som hovedjobb.
– Det er ingen av oss som gjør dette for å sikre pensjonen vår, og vi har nok alle litt ulike grunner til å ønske å gå inn som eiere. Men fellesnevneren for alle er at vi ønsket litt krydder i hverdagen, sier Morten.
Siden påsken har de allerede hatt flere ulike arrangementer. Det kan være DJ en kveld, konsert en annen kveld og samtale med NRKs korrespondent Tove Bjørgaas om den politiske situasjonen i USA neste dag.
– Vi tror at litt av nøkkelen til suksess er å ha et bredt spekter av arrangementer, slik at mange kan finne noe de ønsker å delta på hos oss i løpet av året, sier Morten.
Noe av grunnen til at de ønsker å holde åpent også om vinteren, er at de fantastiske turveiene i Bragernesåsen er i bruk året rundt. Da er det ingen grunn til at de ikke skal kunne ta en rast på Åspaviljongen på veien.
I løpet av neste år ønsker de å få på plass griser, høner og kaniner. De skal bidra med både å bli kvitt matavfall og skaffe mat til menyen på Åspaviljongen.
– Hvordan ser dere for dere at Åspaviljongen er om fem år?
– Det er veldig vanskelig å se for seg, men uansett så tror jeg det kommer til å være enda kulere og bedre enn noen av oss hadde sett for seg, sier Jonathan.
English summary
The new owners of Åspaviljongen are well underway in creating great experiences in Bragernesåsen. They have many wishes and dreams for the future, and already, within the year, you can use a sauna next to the restaurant. They also hope that many companies will hold seminars and gatherings at Åspaviljongen.
ANNONSE:
https://www.drammen.no/hva-skjer/festivaler/elvefestivalen-2024
© Byen Vår Drammen/Destinasjon Drammen 2025. Copyright